Представители на ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) коментираха в ефира на bTV пред сградата на Народното събрание, че са разговаряли за законодателната рамка.

Обсъжданията са само за това каква е законодателната програма на тази сесия на парламента, така че напреднахме, заяви Николай Денков от ПП-ДБ. Той уточни, че са обсъдили списъка от законопроекти, които ще поставят за обсъждане. Няма някакви изненади, каза още Денков.

Той добави, че в този формат не обсъждат дали ще има правителство, какво ще бъде, “това не е наша работа”.

banner

Основните теми, които обсъждаме, са законодателната рамка и ангажиментите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, Шенген, коментира Росен Желязков от ГЕРБ-СДС. Той добави, че това са отправните точни, защото са съществените политики, на които разчитаме през следващите няколко години като финансиране, стабилизация и политическа посока в нашето общо разбиране за членстовото ни в ЕС и НАТО.

Попитан дали в сряда ще има яснота кой ще е председател на Народното събрание, Желязков каза, че тази тема не се обсъжда в момента.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!