Лъчезар Балтанов е един от футболистите, които се радват на най-голяма любов от страна на жълто-черните фенове. В момента опитният халф помага на младите в дубъла на „канарчетата“, придавайки им своя опит. Съвсем скоро Ботев ще се завърне на „Колежа“, а именно на този стадион много фенове на тима се надяват Лъчо да изведе тима с капитанската лента. Ето какво каза Балтанов в специално интервю за Sportal.bg.

“Това прекрасно бижу, което се строи с бързи темпове, става най-хубавият стадион в България. Щастлив съм за всички ботевисти, че могат отново да се върнат в своя дом. Тук всеки един мач трябва да бъде ад за противника и дай Боже много успехи да има на този стадион. Феновете го заслужават!

Дъщеря ми се е родила, докато бях футболист на Ботев (Пловдив). Дойдох малко след като бутнаха стадиона и почнаха да го строят наново. Сега, като я доведох, наистина беше очарована. Радваше се и обикаляше по седалките. Попита ме кога ще има мач тук, а аз й казах, че още на първия мач се надявам да сме тук и да подкрепяме отбора.

banner

Много пъти съм казвал, че е една моя мечта да изведа отбора с капитанската лента на “Колежа”. Благодарен съм на феновете за подкрепата. Каквото и да става оттук нататък, аз винаги ще бъда тук на всеки домакински мач.

Винаги съм се раздавал на 100% в каквато и форма да съм. Винаги съм давал максимума от моите моментни възможности отборът да върви напред. Може би това нещо е докоснало феновете. Когато даваш всичко от себе си, хората го виждат и го оценяват.

Надявам се в по-следващи мачове да виждаме повече деца от школата. В момента работя с доста млади момчета, които са много талантливи. Трябва им още време и опит, за да се докоснат до мъжкия футбол. Имат потенциала и качествата, само трябва да работят здраво. Пожелавам си от сърце колкото се може повече юноши на клуба да играят на този стадион и да радват хората.

Правя всичко възможно да им помагам с каквото мога. Въпреки че съм двойно по-голям от тях на възраст, във всяка една тренировка съм на 100%. Не се пестя и се надявам да вземат този пример и да бъдат по същия начин. Трябва да знаят, че футболът е много лишения, тренировки, отговорност и себераздаване във всеки един момент.

Преди време попаднах на една статистика. Не знам колко мача имам в кариерата си, но половината са ми с Тошко Неделев на терена. Изиграл съм доста мачове с него, разбирахме се със затворени очи. Тошко е легенда на Ботев и никой не може да му отнеме това. Сега пое ново предизвикателство, но аз мисля, че един ден ще се завърне тук. Дай Боже отново да радва феновете на Ботев. За мен си остава един от най-добрите футболисти в България. Той е силно момче, знам че ще преодолее всичко. Пожелавам му да се завърне по-бързо и да показва това, което може. Има какво да даде още и на националния отбор.

Имаше много перипетии около “Колежа”. Хубавото е, че вече се намери решението на проблема със стадиона. Наистина минаха 6 години от спечелването на тази Купа. Остава си в историята това нещо. Пожелавам на Ботев да спечели шампионска титла на този стадион, защото това ще бъде наистина нещо уникално.

Загубата от Локомотив (Пловдив) във финала ми е най-тежкият момент в кариерата. Не играхме по начина, по който мислехме, че можем да се представим. Всеки си мислеше, че ще победим с лекота, а какво стана накрая. Подкрепиха ни много хора по трибуните. Много пъти съм казвал, че се извинявам за това нещо. Ако мога да върна времето назад, може би ще променя много неща и ще мотивирам още повече отбора. Играхме доста слабо, особено през първото полувреме.

Миналата година едно добро представяне. Спечелихме доста голяма част от домакинските си мачове, което допринесе за мястото на отбора в класирането. Тази година започнахме по-слабо. Намираме се на незавидно място в класирането с оглед на амбициите на клуба. Надявам се сега, с построяването на стадиона, отборът да показва прекрасен футбол и да радва хората, защото мисля, че го заслужават напълно.

Бил съм и в Левски дълги години. Ще бъде един уникален мач с уникален заряд и се надявам да се получи хубаво дерби и дай Боже Ботев да се поздрави с победа, за да може откриването на стадиона да се превърне в празник.

Много пъти съм благодарил на феновете за подкрепата към мен. Искам да им кажа да продължават да подкрепят Ботев със страст, емоция и енергия. Да дават сили на футболистите, защото с тази подкрепа 12-ият играч ще помага на Ботев във всеки един момент”.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!