Галерия Възраждане Ви кани на „Под едно небе“ – изложба живопис на творческия тандем Валентина Чернева – Cherry и Милен Маринов. Откриването е на 18.04.2023 г., вторник, от 18:00 ч. Творбите ще можете да разгледате на живо, в салона на галерията, също така на сайта и на фейсбук страницата на галерията през следващите три седмици – до 08.05.2023 г.

Варненският артистичен тандем Валентина Чернева и Милен Маринов са истински, неподправени сюрреалисти. Двамата автори владеят перфектно всички компоненти на сюрреализма. Те са удивителни рисувачи, което им помага да извайват чудесните си идеи в прекрасно формуване. В картините им има и поезия, и мечтателност, и необикновени хрумвания в сюжетите. Има и социални моменти, които кореспондират с настоящето ни. Има и много, много красота и финес. Творбите им са носители на онази магичност, омайност и артистичност, които могат да бъдат създадени единствено с приомите на сюрреализма; не на последно място често съчетан с определен символизъм, пише за изложбата Краси Алексиева.

Валентина Чернева – Cherry

banner

През 1970 г. родена в Разград. През 1989 г. завършва Национална Гимназия за Приложни Изкуства „Професор Венко Колев” – гр. Троян, специалност керамика, майстор-грънчар II-ри разряд.
Член на Сдружението на художниците – Варна. Има осъществени 5 самостоятелни изложби и три в тандем с Милен Маринов. Автор е на илюстрациите на пет книги. Носител е на две втори награди по живопис и една специална награда от национален конкурс „Диря в морето“ – Български Моряшки Синдикат – Варна през 2019 г., 2020 г. и 2022 г.

Милен Маринов

Роден през 1965 г. във Варна.
Образование:
1988 -93 г. Национална Художествена Академия – София,
Магистърска степен специалност Консервация и реставрация на произведения на изкуството.
Член на Сдружение на художниците – Варна, член на управителния съвет.
Има осъществени 8 самостоятелни изложба, 3 в тандем с Валентина Чернева и още няколко заедно с Евелина Пенева, Валери Ценов и Красимир Генов.
Награди
2022 – Награда за живопис на община Варна – Есенен салон
2021 – Отличие от Галерия Арт Маркони – за свеж и нетрадиционен поглед към проекта „Портрет на Варна в 100 живописни платна” –
2021 – II награда за живопис на Национален конкурс „Диря в морето“
2019 – I награда за живопис на Национален конкурс „Диря в морето“

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!