Destiny

Нигерийски милиардер иска да купи “Арсенал”

монитор монитор

Най-богатият човек в Африка изяви желание да поеме властта на "Емирейтс", но към момента е фокусиран да развива своята компания. Нигерийският бизнесмен Алико Данготе намекна, че е готов да закупи “Арсенал” през 2021 година, но само ако няколко проекта на обща стойност милиарди бъдат реализирани през тази година.

62-годишният милиардер е основател на компания, която се занимава с производство и разпространение на различни продукти, като захар, цимент, ориз, брашно и средства за риболов. Богатството му се оценява на около 11 милиарда долара. Към момента собствеността на “Арсенал” е на американеца Стан Крьонке, който взе еднолично властта през миналата година, след като придоби дял от Алишер Усманов на стойност 550 млн. паунда.

"Това е отбор, който искам да закупя един ден, но продължавам да казвам, че очаквам проекти на стойност 20 милиарда долара. Сега се концентрирам върху тях. Опитвам се да довърша изграждането на компанията си и след това бих могъл през 2021-а. Сега няма да купя “Арсенал“, а когато кача компанията си на следващото ниво", споделя Данготе.

"Артилеристите" са в сложен период на адаптация след напускането на Арсен Венгер през 2018-а.

Banner 468 x 60 px