Два румънски изтребителя F-16 от мисията на НАТО за охрана на въздушното пространство в Балтийско море прехванаха и ескортираха два руски бойни самолета Су-27, съобщава се на официалния сайт на Алианса.

Случаят е от 7 април.

“Успешното първо вдигане по тревога в рамките на засилената мисия за охрана на въздушното пространство в балтийските държави потвърждава високото ниво на готовност на отряда “Carpathian Vipers” за охрана на небето”, заяви командирът на отряда полковник Козмин Влад, пише news.bg.

banner

Шест дни, след като поеха мисията на НАТО по охрана на въздушното пространство в балтийските държави във военновъздушната база Шяуляй, Литва, два румънски изтребителя F-16 са задействани за първи път от Центъра за съвместни въздушни операции в Уедем, Германия, за да отговорят на въздушен инцидент в международното въздушно пространство над Балтийско море.

Съвместно с португалски отряд F-16 румънските военновъздушни сили изпълняват полети за охрана на небето на НАТО над Естония, Латвия и Литва в рамките на колективната мисия за охрана на въздушното пространство в Балтика, посочват от Алианса.

На 1 април двата отряда поеха 62-та ротация на съюзнически изтребители, които изпълняват тази мисия.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!