Destiny

Приятел на убития в Солун Тоско: Искаме справедливост, има сведения че нещата ще бъдат потулени

24 часа 24 часа

Целият му съзнателен живот беше отдаден на "Ботев". Той се занимаваше с всичко от хореография до кампании за стадиона. Това каза Михаил Манолов, член на УС на привържениците на "Ботев"- Пловдив. Той се занимаваше с много благотворителни инициативи - дарения за деца, подаряваше подаръци в детски градини, училища.

"Искаме справедливост. Това искат родителите на Тоско, това искат всички фенове на "Ботев". Изпращаме писма до гръцките и българските институции. Има сведения нещата да бъдат потулени. Един от арестуваните е син на висш полицай в Гърция, който се занимава с футболно хулиганство. Казаха ни, че и преди са го измъквали. Всичко, което е нужно, ще направим", каза Манолов.

"Инцидентът не е случаен, скочили са 20 човека с каски, колове и ножове и са ги смлели от бой. Разговарях лично с родителите на Тоско, патоложката е казала, че причината за смъртта му е нанесения побой, имал е разкъсани вътрешности. Излезе версия, че причината е друга, а родителите не са получили такава информация. През сълзи бащата на Тошко ми каза, че според патоложката причината е побоя", добави той.

"Родителите му имат нужда от адвокатска помощ от държавата, за да се разбият вратичките в закона. Говори се, че ако е призната за виновна жената, която го е блъснала, ще се говори за непредумишлено убийство и няма да бъдат предприети повече действия", каза още Манолов.

Banner 468 x 60 px