Destiny

Родителите на Тоско поискаха виновните да бъдат наказани и да няма повече такива случаи

Почернените родители на Тоско Бозаджийски поискаха виновниците да бъдат наказани и да няма повече такива случаи. Те са в Солун, за да транспортират тялото на сина си.

Родителите разказаха пред bTV, че за последно са се чули със сина си минути преди нападението. Тоско им казал, че се прибира.

„Моето дете е убито, аз няма да простя на тези, които го убиха, ще се опитам да бъдат наказани по законен начин“, казва бащата Георги Бозаджийски.

„Показаха ни го, беше в ужасяващо състояние. Пребит. Просто пребит“, допълва той през сълзи.

„Не е нормално в 21 век в европейска държава да се случва това нещо. Искаме да няма повече такива случаи и да няма повече пострадали деца и тези, които са го причинили да си получат наказанието“, казва и майката Александра.

Бащата се надява гръцката полиция да си свърши работата и виновните да бъдат наказани.

28-годишният Тоско трябвало да завърши право тази пролет. Оставал му е един изпит.

Изключително интелигентно момче, никога не е проявявал такава агресия, посочва сестра му Петя Бозаджийска.

"Мъката е голяма, загубата е много тежка, защото това беше едно много възпитано и културно момче. Не е лумпен или хулиган", споделя Велизар Цолакидис, привърженик на „Ботев“ Пловдив.

Привържениците на побратимения с „Ботев“ Пловдив отбир - „ Арис“ също скърбят

за българина.

„Съжалявам, че точно в моята страна, един футболен фен, който обича нашия клуб „Арис“ беше убит от ултрасите на ПАОК! Все по-често има нападения от тези хора в града“, казва Илиас.

От bTV са потърсили и позицията на ПАОК и ръководството му, но без резултат.

 Според гръцките медии, от аутопсията става ясно, че причината за смъртта са травмите в областта на таза и корема, причинени от удара на автомобила, който го е блъснал, а не от травмите от нанесения му побой

Banner 468 x 60 px