За броени часове криминалисти от Четвърто РУ задържаха мъж, откраднал голяма парична сума от дома на пловдивчанка
С постановление на Районна прокуратура – Пловдив извършителят – 34 годишен румънски гражданин, е привлечен като обвиняем

Работата на служителите започнала вчера, след като жителка на областния град се оплакала, че от апартамента й са откраднати 8500 лева. Потърпевшата посочила, че липсата на парите установила във вторник, когато изпратила непознат посетител.

Мъжът я бил заговорил на улицата на неправилен български език под предлог, че й подарява луксозен комплект тенджери по повод Международния ден на жената. Приятно изненадана от жеста, пловдивчанката се съгласила непознатият да я откара с автомобила си до нейния адрес, заедно с обемистия кашон. Там мъжът помолил домакинята да му даде пари за транспорта, а тя му платила от плик, който извадила от определено място.

banner

Последвало искане от страна на госта и за чаша вода, след което той си тръгнал с обещанието, че ще донесе още един подарък, но повече не се върнал.

По случая са предприети множество оперативни и издирвателни действия, а от преглед на видеокамери в района е засечен автомобилът под наем, с който извършителят се придвижвал. В близост да адреса на потърпевшата мъжът е задържан, установена е самоличността му – румънски гражданин на 34 години. Пред разследващите той направил пълни самопризнания, а откраднатата от него сума е иззета.

По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в Районна прокуратура – Пловдив на мъжа е повдигнато обвинение, задържан е за срок до 72 часа.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!