Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка задържане под стража спрямо С. А. Спрямо 47-годишния мъж е повдигнато обвинение за това, че на 20.02.2023 г., в гр. Пловдив, умишлено е умъртвил другиго – С.А., на 49 г. – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за тежко умишлено престъпление – убийство, за което Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години.
Съдът прецени, че от доказателствата по делото, събрани до момента, може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия С. А. към престъплението, за което му е повдигнато обвинение.
Окръжен съд – Пловдив прие, че при мярка различна от извършване на престъпление е налице реална опасност от извършване на престъпление и от укриване.
Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 7.03.2023 г. от 10.00 часа.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!