Полузащитникът на националния отбор на Гана и на турския футболен клуб Хатайспор Кристиан Атсу е загинал при земетресението в Турция, съобщи в Туитър агентът му Мурат Узунмехмет.

“Кристиан Ацу е открит. За съжаление той е мъртъв”, пише Узунмехмет.

Земетресенията с магнитуд 7.7 и 7.6 по Рихтер станаха на 6 февруари с интервал от девет часа в провинция Кахраманмараш в югоизточна Турция. Трусовете, последвани от стотици вторични, бяха усетени и в съседни страни, от които Сирия беше най-силно засегната. В Турция около 40 хиляди души са обявени за загинали, а повече от 105 хиляди души са ранени.

banner

На 7 февруари мениджърът на Хатайспор Мустафа Йозат каза, че Атсу е бил изваден от развалините и приет в болница. По-късно обаче представители на клуба съобщиха, че играчът все още не е в неизвестност.

31-годишният Ацу премина в Хатайспор през септември 2022 година. Полузащитникът игра в четири мача за тима, в които отбеляза един гол. В кариерата си е носил екипите още на английските Нюкасъл, Борнемут, Евертън, на португалските Рио Аве и Порто, Витес (Нидерландия), на испански Малага, Ал-Раед Бурайда от Саудитска Арабия. С тима на Порто той стана шампион на Португалия и носител на Суперкупата на страната. През 2013-а преминава в английския Челси, но не записва нито един мач за клуба, след което пет пъти е пращан под наем, а през 2017 година подписва договор с Нюкасъл, с който печели Чемпиъншип, втората дивизия на шампионата на Англия.

Полузащитникът има 64 мача за националния отбор на Гана, в които отбеляза 10 попадения и направи 9 асистенции. През 2015-а Гана стигна до финала на турнира за Купата на африканските нации, където губи от Кот д’Ивоар след изпълнение на дузпи./БТА

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!