Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми 39-годишната Е.Х., Х.Х., на 38 г., Й.Н., на 32 г., за това, че през периода от началото на 2022 г. до 16 февруари 2023 г., в гр. Пловдив, са въвели в заблуждение множество лица с цел да набавят за търговско дружество имотна облага – престъпление по чл. 209 ал. 1 вр. чл. 20 ал. 2 вр. ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателни кодекс.

По делото е установено, че двама от обвиняемите били управители на търговско дружество със седалище в гр. София, а третият бил директор. Тримата наемали служители, които чрез телефонни обаждания намирали „клиенти“ – фирми и граждани с конкретен бизнес. Служителите, съгласно указанията на управителите, предлагали осигуряването на реклама с водещо място в най-голямата интернет търсачка, за което искали възнаграждение.
До момента е установено, че вследствие на измамливите действия са били получени парични средства за „реклама“ от над 6000 граждани и фирми от цялата страна, като всеки от пострадалите е изпращал към търговското дружество между 180 лв. и 220 лв. Парите са превеждани по куриерска фирма с наложен платеж. Установените пострадали до момента са предимно от гр. Пловдив и областта. След като рекламата не се появила на обещаното място в интернет търсачката, е била подадена жалба в полицията.
Под надзора на Районна прокуратура-Пловдив се провеждат активни действия по разследването, както за установяване на всички пострадали, така и за точния механизъм на извършване на деянието и конкретния размер на причинената имотна вреда. Разпитани са над 120 свидетели, извършени са претърсвания и изземвания и др.
Обвиняемите Е.Х., Х.Х. и Й.Н. са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.
Подробности по случая бяха изнесени днес на съвместен брифинг на Районна прокуратура-Пловдив и ОД на МВР – Пловдив, в който взеха участие Атанас Илиев, заместник-районен прокурор, ст. комисар Васил Костадинов, директор на ОД на МВР – Пловдив и Димитър Костов, прокурор в Районна прокуратура-Пловдив.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!