Destiny

Бойко Борисов: В момента се прави ревизия на футболния съюз. Не може държавата да бъде обвързана с поведението на един човек

Бойко Борисов: В момента се прави ревизия на футболния съюз. Не може държавата да бъде обвързана с поведението на един човек Topsport

Освен чрез официалното си становище във Фейсбук, премиерът на България - Бойко Борисов говори и пред медиите за разразилите се грозни сцени на снощната квалификация между нашия национален тим и Англия.

Министър- председателят заяви, че не желае по никакъв начин правителството да бъде ангажирано с настоящото ръководство на БФС. Борисов допълни, че в момента се прави ревизия на футболния ни съюз.

"Да говорим сериозно. Със спортно-техническата част и това, което прави БФС, правителството не се произнася. Но когато държавата ни е сложена на челни страници, като расистка държава, заради група олигофрени... Не е добро ръководенето на БФС, а и резултатите са категорични, въпреки огромните пари, които ние през годините влагахме във вид на осветление, ремонти настилки...Не искам по никакъв начин правителството, в лицето на спортното министерство, да бъде ангажирано с това ръководство на футболния съюз. Ясно и точно".

"Вижте, англичаните страшно преекспонираха нещата. Няколко олигофрена действително имаше, които показаха расистки знаци, но публиката си беше прекрасна. Ние не коментираме изстъпленията на английските хулигани в София. Не казваме, че това е цвета на английската нация. Да бъдат по-смирени в изказванията си, когато става въпрос на България. България е най-толерантната държава".

"В момента се прави ревизия на футболния съюз. Не може държавата да бъде обвързана с поведението на един човек. Дали има злоупотреби, ще кажат проверките. Иначе всички падат. Видяхте, Тотнъм го преби Байерн (Мюнхен) с 2:7 насред Лондон. Страшното е, другото което се допуска".

Banner 468 x 60 px