Ръководството на “Вазовски машиностроителни заводи” (ВМЗ) – Сопот увеличава за заплатите на всички работници и служители в държавното дружество. Това съобщиха от пресцентъра на завода. Повишението е резултат от увеличението на минималната работна заплата за страната, влязло в сила въз основа постановление на Министерския съвет.

Съгласно клаузите на колективния трудов договор, подписан между социалните партньори през 2022 г., считано от 1 януари тази година основната индивидуална работна заплата на работещите се увеличава със 77 лева.

От 1 декември миналата година, след проведени разговори със социалните партньори, възнагражденията на служителите бяха повишени с 6,5 на сто върху индивидуалната работна заплата и допълнително по още 100 лева. Това бе третото увеличение на заплатите през миналата година в най-голямото държавно предприятие от военно-промишления комплекс в страната. През декември всички работници и служители получиха бонус в размер на 200 лв., както и по една минимална работна заплата за дружеството в размер на 781 лева.

banner

През 2022 година средната работна заплата в дружеството нарасна с близо 50 на сто спрямо тази през 2021-а. От месец юли е факт и увеличението на ваучерите за храна от 80 на 200 лева.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!