Destiny

Англия напуска терена при расизъм в София

24 часа 24 часа

Британските национали решиха, че ще напуснат терена в София, ако отново някой от тях стане жертва на расистки обиди по време на мача следващия месец. Шефовете на Футболната асоциация са готови да разговарят с футболистите, преди да тръгнат за българската столица, и да ги подкрепят, в случай, че напуснат игрището заради проява на расизъм, предаде The Sun.

Един от феновете на българския отбор бе изведен от "Уембли" в събота, след като служител на стадиона чу как сипе расистки обиди по адрес на Рахим Стърлинг.

УЕФА глоби България с 34 250 паунда през 2011 г., когато футболен запалянко нападна по същия начин Ашли Янг, Ашли Коул и Тио Уолкът по време на евроквалификациите в София. Селекционерът на "трите лъва" Гарет Саутгейт заяви, че "това е проблем. Планирали сме графика си и ще го обсъдим с играчите, преди да тръгнем, защото сме наясно, че там има предистория". "Не сме уверени, че ще отидем там и нищо няма да се случи", каза още той. Стърлинг, който е ключова фигура в борбата срещу расизма, е бил обиждан през първото полувреме на мача, който България изгуби с 4:0. Полицията потвърди, че е арестувала мъж тогава, но не е предприела последващи действия.

Banner 468 x 60 px