Работим върху състава на кабинета и структурата – така председателят на парламентарната група на „Продължаваме Промяната“ (ПП) Андрей Гюров отговори на въпрос дали формацията е готова със състав на кабинет, който да представи, ако в петък получи подкрепа за проекта на декларация за национални цели и задачи пред 48-ото Народно събрание. Изказването си той направи пред журналисти в кулоарите на парламента.

На уточняващо питане за министри, Гюров каза: “На този етап не говорим с нито една от партиите за министри, в момента усилията са съсредоточени върху декларацията и дискусията, която ще се проведе в петък”. Той посочи още: Обсъждаме варианти, които биха могли да бъдат представени.

“Единственото нещо, което сме казали до този момент, е, че това правителство трябва да има ясен политически гръбнак, който естествено ще бъде от ПП и сме отворени за предложения и от други партии, които биха подкрепили правителството, да предложат хора, които биха били експерти в своята област”, заяви също депутатът от ПП.

banner

ПП получи вчера втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. В програмата за работа на Народното събрание за петък втората точка да е декларацията за приоритети, внесена от кандидата на ПП за премиер Николай Денков и група народни представители. Гюров каза, че целта е да стане добра дискусия и да се намери обединение за общите за страната приоритети.

Ако в петък не бъде подкрепена декларацията, най-вероятно ще върнем мандата неизпълнен. Това дали ще стане точно в понеделник или вторник, не можем отсега да кажем, посочи депутатът. По думите му има възможност до петък да се обсъдят промени в декларацията. Той посочи, че може да има и предложения, които да се направят от пленарната трибуна.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: plovdivnews1@gmail.com

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!