Правителство на малцинството не би било работещо, то би било неустойчиво. Това смята лидерът на „Български възход“ (БВ) Стефан Янев. Той коментира темата за съставяне на редовен кабинет пред журналисти в кулоарите на парламента.

Винаги сме настоявали, че правителство на малцинството ще бъде вероятно заложник на плаващи мнозинства, които във всеки един момент могат да променят перспективата за неговото съществуване, посочи лидерът на БВ.

По отношение на декларацията на „Продължаваме Промяната“ за определяне на приоритетните национални цели и задачи Янев коментира, че има въпроси, чиито отговори предстоят. Той даде пример с това дали ще има мнозинство, което да се обедини около предложената декларация, както и дали ще има коалиционно споразумение. Янев счита също, че потенциалното коалиционно споразумение показва кой носи отговорност и какви са механизмите за взимане на решение и за взаимодействие между изпълнителната и законодателна власт.

banner

„Нямаме претенции към никого, имаме претенции, че за нас успешното създаване на конструкция, която поддържа състояние да излъчи и избере правителство, е наличие на коалиционно споразумение“, заяви също той.

Днес депутатите откриха новата сесия на 48-ото Народно събрание. Те подновяват работата си след коледните и новогодишните празници.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!