Работи се по нов механизъм за продължаване на антикризисната мярка за компенсация от 25 стотинки върху литър гориво, съобщи на брифинг в Перник народният представител от ГЕРБ – СДС Кирил Ананиев.

Този механизъм за компенсации трябва да стане готов до края на месеца, обясни Ананиев.

Той каза още, че се разсъждава върху няколко варианта. Единият от тях е цялото население и бизнеса да имат право на отстъпка. Другата идея, която също е сред разглежданите, е мярката да обхваща само най-нуждаещите се граждани.

banner

Ананиев допълни още, че се обмисля и разширение на обхвата на мярката, предвиждащо подпомагане и на хората, ползващи обществен транспорт.

Антикризисната мярка в помощ на физически лица бе въведена на 9 юли миналата година. Компенсацията от 25 стотинки на литър бензин, дизел, пропан бутан и метан, предоставяна от държавата, беше спряна след 31 декември 2022 г./БТА

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!