“Тази зима ще има грип, малко COVID, респираторни заболявания. Да проветряваме, да ядем повече плодове и зеленчуци. Нека децата да излизат навън, когато е студено. Нашите деца стоят в затворени помещения, ядат висококалорични храни, затлъстяват, а това води до боледуване повече”, каза личният лекар д-р Гергана Николова от ръководството на Българския лекарски съюз в предаването “Тази неделя”.

Тя подчерта, че нейни пациенти искат рецепта за медикаменти, за да си ги закупят в съседна държава, защото са по-евтини.

Според нея винаги може да се намери заместител на конкретно лекарство.

banner

“Ние сме една от малкото държави, в които човек може да отиде и да си закупи антибиотик без рецепта. Ние работим с една широка гама от антибиотици. Не сме лишени от антибиотици на пазара. Когато няма едно лекарство, аз съветвам пациентите да ми се обадят, за да определя какво за тях е добре”, каза тя.

Личният лекар уточни, че вече здравната система се възстановява от пандемията и доставките на медикаменти се нормализират.

 

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!