Имахме уникалния шанс да продължим по друг начин в българската политика, заяви Николай Габровски пред журналисти в парламента след като мнозинството в пленарната зала отхвърли номинацията му за премиер със 125 гласа “против”. Той беше издигнат от ГЕРБ-СДС за министър-председател с първия мандат.

Това беше една гражданска инициатива, смелост, която всички ние проявихме, като хора и като професионалисти заложихме имената си в съставяне на един кабинет, който дава надежда, може би, да тръгнем по един нов път, посочи той. Габровски обаче констатира, че партийните интереси са твърде силни, партийните страсти – твърде горещи, и затова се е получил този резултат при гласуването. Въпреки всичко той е удовлетворен от случилото се и за миг не съжалява за положените усилия. Проф. Габровски благодари на хората, които са му са се доверили. На изявлението в Народното събрание до него застана предложеният от него екип.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!