Ако търсим вината в другите няма да ни помогне. Това коментира президентът Росен Плевнелиев относно неприемането на България в Шенген в ефира на БТВ.

Към днешна дата сме неспособни да постигаме стратегически цели, заради разделението, в което попаднахме. Европейския съюз е платформа за демократично и мирно развитие на страните. Ако сами не можем да подредим къщичката си, няма как другите да ни помогнат, добави президентът Плевнелиев.

По думите му е правилно да работим с останалите държави от Съюза.

banner

Трябва да минем в режим на национално съгласие, да разберем че да приключи чакането на българите по опашките – припознаваме го като национален приоритет. Трябва да си даваме сметка, че Еврозоната ще бъде последния влак за България. Ако не влезем на 1 януари 2023г. ще се затвори една врата за няколко години напред. Необходимо е обединение на институции. Последната стратегическа цел, която постигнахме беше през 2019 г. да влезем в чакалнята на Еврозоната, отбеляза Плевнелиев.

Той бе категоричен, че имаме нужда от работещо правителство.

Проф. Габровски е изключителен човек, мъдър, независим. Той ще има правилния подход, за да успеем. Има и правилните приоритети. Този човек познава всички държава, той ги е лекувал. Той е изключително важна фигура. Трето има изключително важни приоритети и може да намери правилните хора, обясни Плевнелиев.

Относно връчването на третия мандат, президентът Плевнелиев коментира: Чудесно би било Демократична България да получи третия мандат. Според мен ДБ не могат да излязат от сянката на „Продължаваме промяната“, докато БСП успя да се отскубне. Предполагам, че президентът ще избере между БСП и „Български възход“. Политическата подкрепа за това правителство ще бъде на база приоритетите.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!