Мексико и Полша завършиха при 0:0 в първи мач за двата тима от група С на Мондиала в Катар.

Двата тима влязоха директно в битката и създадоха по едно добро положение в първите десет минути на двубоя, но Алексис Вега и Роберт Левандовски не се възползваха.

Минути по-късно Ектор Морено пропусна още една добра възможност за Мексико, но стреля над вратата. В следващите минути Алексис Вега и Хесус Гаярдо също пропуснаха пред вратата на поляците.

banner

Втората част също започна с натиск на мексиканците, но Ървинг Лозано пропиля добра възможност в 52-ата минута.

Малко преди да изтече час игра Роберт Левандовски бе задържан в наказателното поле и получи дузпа, но вратарят на Мексико, участник на пето световно първенство, Гийермо Очоа спаси удара му от бялата точка.

Мексико пропиля поредна голова възможност в 64-ата минута, когато рикошет в тялото на Анри Мартин едва не доведе до гол.

В последните минути на срещата Ървинг Лозано бе замесен в две опасни ситуации, от които обаче не последва удар. Полша също имаше възможност да се разпише, но Камински стреля твърде слабо в ръцете на Очоа. Малко след това и Крихояк имаше шанс да обстрелва вратата, но също бе неточен.

Така Полша и Мексико записаха второто нулево равенство за днес (след Дания – Тунис 0:0) и остават само на точка пред Аржентина преди директните им двубой. “Гаучосите” са на дъното в групата след загубата с 1:2 от Саудитска Арабия, чийто тим е на върха.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!