Destiny

Футболното ни първенство с ново име

Българското футболно първенство, което досега носеше името Първа професионална лига, вече ще се казва efbet Лига. Това стана ясно след пресконференция преди началото на новия сезон и обявяване на партньорството с букмейкърската компания.

Шампионатът започва в петък. Не се разкриват параметри по договора между "Футбол про медия" и хазартната компания, освен срока на партньорството, което е за две години. "Футбол про медия" се възползва от клауза в договора си с футболния съюз. Ние не правим никакви проблеми какви компании са спонсори по стадионите. До момента ни липсваше голям спонсор, като това вече е факт", каза ръководителят на фирмата собственик на телевизионните права "Футбол про медия" Атанас Караиванов.

Новият спонсор на първенството обяви, че ще се стреми да "подобри общата визуална идентичност на първенството и като цяло на футбола в България". Желанието е да се привлече и по-младата аудитория, която обича футбола. Шампионатът години наред беше известен като "А" група, но след промяната на формата през 2016 г. беше прекръстен на Първа лига. До момента българското първенство нямаше генерален спонсор.

Banner 468 x 60 px