Пловдив отново ще домакинства турнира по таекуон-до ITF „България Оупън”. То започва утре и ще продължи до неделя – 13-ти ноември 2022 г., включително, в зала „Колодрума”, съобщи вицепрезидентът на Българската федарация по таекуон-до ITF Костадин Димитров. Той допълни, че състезанието е в памет на Стоян Стоянов – първият световен шампион в този спорт през 2003-та година.

„Издадените карти до достъп на терена в залата надхвърлят 800 – това са състезатели, треньори, съдии. Над 600 ще бъдат таекуондистите във всички възрастови групи от 14 държави”, уточни вицепрезидентът на федерацията и кмет на пловдивския район „Тракия” Костадин Димитров.
Състезанието ще бъде изключително оспорвано, като в него ще се включат спортисти от всички клубове в България, от Италия, Испания, Гърция, Сърбия, Северна Македония, Кипър, Босна и Херцеговина, Румъния, Словения, Англия, Ирландия, Уелс и Хърватия.
По време на турнира в Пловдив ще има и заседание на Борда на Европейската централа по Таекуон-до и пристигат президентът на централата Майкъл Пруийт ( Уелс) , както и шефа на съдийската комисия Гари Милър ( Англия) .
Участниците и гостите от чужбина са настанени в четири пловдивски хотела, като с тях има и много придружаващи лица, които ще дадат своя принос за местната икономика през следващите три дни.
Кантарът и представянето на документите за участие в турнира започват в петък ( 11-ти ноември ) от 15:00 часа в залата.
Входът за публика в събота и неделя в „ Колодрума“ ще бъде свободен. Всички любители на таекуондото са добре дошли в Пловдив да гледат на живо оспорваните състезания, канят организаторите.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!