Турски шофьор е направил опит да подкупи полицай при проверка на автомагистрала “Марица” в община Свиленград и е задържан, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково, цитирани от БТА. На 4 ноември, в 9:30 часа на аутобана, екип от пътни полицаи е подал сигнал за инспекция на унгарски товарен автомобил – влекач.

Камионът, шофиран от 50-годишен мъж, се е движел рисково по магистралата в посока граничния контролно-пропускателен пункт “Капитан Андреево”. Младшият автоконтрольор Даниел Георгиев е извършил проба с техническо средство, която е отчела наличие на 1,82 промила алкохол в издишания въздух.

За да осуети санкцията, турският водач е предложил на полицая банкноти на стойност 250 евро. Последвало е задържането му по образуваното досъдебно производство.

banner

Това е трети случай тази година, в който служителят на реда Георгиев отказва подкуп. Предишните два пак бяха с турски водачи на превозни средства, употребили алкохол. Случаите бяха на магистрала “Марица” на 6 април и в Свиленград на 8 юли.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!