Destiny

Балкан е №1 за май, изпревари Локо Пд и Лудогорец

Шампионът на България баскетбол Балкан бе награден за „Отбор на месец май“ в традиционната анкета на Пресклуб „България“.

Отборът остави зад себе си в анкетата носителя на Купата на България по футбол Локомотив Пловдив и шампиона в Първа професионална лига Лудогорец.

Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов коментира финансирането на организацията и очакванията му за предстоящия сезон. „Първо искам да благодаря на журналистите за гласуването. За нас е чест да сме първи в анкетата, имайки предвид присъствието на два футболни отбора, които съответно също постигнаха огромни успехи. Моята задача като кмет е да осигуря адекватен бюджет – разбира се, не разполагаме с този на големите тимове. С титлата си доказахме, че няма непобедими отбори. В ролята на кмет имам повече възможност да подпомагам финансово баскетболния клуб – искам да отбележа, че ние сме единственият отбор без генерален спонсор, а разчитаме на много партньорства, които през годините са били лоялни към нас. Естествено, продължаваме да надграждаме – целта ни е да влезем в групите на Шампионска лига“, заяви той.

Президентът на Балкан Михаил Михайлов също изтъкна факта, че тимът вече има добре изграден модел, който следва и няма нужда да променя. „Всички сме щастливи от начина, по който функционираме като клуб. Реалистичната ни цел е да се борим за участие в групите на Шампионска лига и не виждам защо да не я постигнем – вече имаше такива пробиви във футбола, надявам се и в баскетбола да се случи“, каза той./БГНЕС

Banner 468 x 60 px