Destiny

Ексклузивно в PlovdivNews.bg! Асистентът на великия Дик Адвокаат е новият треньор на Ботев!

Асистентът на великия треньор Дик Адвокаат почти сигурно ще е новият треньор на Ботев. Става въпрос за Желко Петрович, които се очаква всеки момент да пристигне на базата на Ботев в Коматево. Aко всичко е наред той ще подпише с жълто- черните. Двете страни вече имат предварителна уговорка за всички условия, разбра репортер на PlovdivNews.bg..

Роденият в Черна гора специалист започва треньорската си кариера като асистент на велики Руд Гулит във Фейнорд, след което води португалския Боависта.

Следващият сезон на 2007/08 г. Петрович води холандския Ваалвейка, благодарение на него клубът заема второ място в холандската 2-ра дивизия, но не успява да влезе в първото ниво на Холандия. 

 През сезон 2008/09 работи като асистент на Мартин Йола в немския "Хамбург", след което е помощник на Аврам Грант в “Уест Хем”.

 През 2010 г. Петрович поема японския клуб „Урава Червени Даймъндс ”, след което е помощник на легендарния Гуус Хидинк в Анжи, работи за кратко и в Ал Шааб.

От 2014 е помощник на Дик Адвокаат в националния отбор на Сърбия, работи с Адвокаат за Съндърленд и през последния сезон в Утрехт, който финишира 6- ти в холандското първенство.

След края на сезона Дик Адвокаат слага край на треньорската си кариера.

Желко Петрович пък приема ново предизвикателство - пловдивския Ботев.

 

Banner 468 x 60 px