Това, което служебното правителство направи в лицето на Националния съвет за биологично разнообразие, доминиран от служебния кабинет, от МОСВ, е да върне един проект, което ще забави проекта за довършването на АМ “Струма” с около 3 години поне. Това заяви в студиото на “Денят започва” по БНТ бившият министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

“Когато убедихме всички, че трябва да се действа по европейските правила, ние щяхме да избегнем екологична оценка, защото по новите трасета трябваше да се направи единствено ОВОС. С решението, което се взе миналата седмица всъщност процедурата трябва да мине на екологична оценка. И затова вече има две дела в Европейския съд, който е постановил, че трябва да се мине на екологична оценка, тъй като става въпрос за пътна инфраструктура през определена зона”, обясни Сандов.

По думите му нова процедура по ОВОС е задължителна. Кресненското дефиле е едно от най-наситените места с дива природа кътчета в България. ЕК веднъж вече е спряла проекта да мине магистралата през дефилето, защото се нарушават екологичните стандарти, допълни Борислав Сандов.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!