Футболната обсерватория „CIES“ обобщи данните на InStat, за да класира 74 лиги по света според броя голови възможности средно на мач, записани през текущата календарна година. Германската Бундеслига води в класацията с 12,96 шанса на двубой, докато бразилската Серия Б е на противоположния край със средно една трета по-малко голови възможности на среща (8,41).

В това отношение efbet Лига е на трето място, но отзад напред. Единствените две първенства, които са с по-слаб показател от българското са Серия Б на Бразилия и Висшата лига на Украйна.

Германската Бундеслига е най-добре класираната лига от топ 5 на първенствата по отношение на голове средно на мач – 3,04. В този случай най-много попадения се реализират във втората швейцарска дивизия – 3,38. Най-добрият показател извън Европа е регистриран в Австралия (3,04).

banner

Девет неевропейски лиги са сред единадесетте, записали най-слаби стойности, а отново българското и украинското първенство са единствените изключения.

Класирането е доста по-различно, като се има предвид средният брой голове от дузпи средно на мач. В efbet Лига те са средно по 0,22.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!