Руският президент Владимир Путин предупреди Киев, че ако украинските власти се опитат да продължат да извършват терористични нападения на руска територия, отговорът ще бъде жесток, пише ТАСС, цитиран от Nova.

Държавният глава обвини Украйна, че се опитва да взриви участък от газопровода „Турски поток”. „Бяха извършени редица терористични атаки и опити за нападения срещу електрическата и газовата инфраструктура на страната ни, включително опит за бомбен атентат в участък от газопреносната система „Турски поток”, заяви Путин.

Той подчерта, че киевските власти стоят зад експлозията на Кримския мост. „Данните от експертизите и оперативната информация, сочат, че взривът от 8 октомври е терористичен акт. Терористична атака, целяща да унищожи гражданската критична инфраструктура на Русия. Също така е очевидно, че украинските специални служби са поръчали, организирали и извършили терористичния акт”, заяви руският президент.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!