Социалните мрежи преливат от съобщения, че военни са направили преврат в Китай и са поели властта, а президентът Си Дзинпин е арестуван. Дали това е атака с фалшиви информации тепърва ще се разбере. Твърди се, че Китай е отменил повече от 6000 вътрешни и международни полети. Железопътният трафик също е напълно спрян, съобщават международни медии.

Китайският автор Гордън Чанг коментира в профила си в Туитър, че военни машини се движат към Пекин. “На видео се виждат военни машини към Пекин, веднага след спирането на 59% от полетите в страната и задържането на висши служители. Има много дим, което означава, че има пожар някъде. #Китай е нестабилен”, съобщава той.

Дженифър Зенг, китайски активист за правата на човека: “Военни превозни средства на НОА (народноосвободителна армия) се отправят към Пекин на 22 септември. Започвайки от окръг Хуанлай близо до Пекин и завършвайки в град Джанджиакоу, провинция Хъбей, цялата процесия е дълга до 80 км.” Носят се слухове и че президентът Си Дзинпин вече е арестуван, след като висши служители на ККП (Китайската комунистическа парти) са го отстранили от поста главнокомандващ на армията, пише 24 часа.

banner

Индийският политически лидер Субраманиан Суами написа в Twitter. “Нов слух, който трябва да бъде проверен: Дали Си Дзинпин е под домашен арест в Пекин? Когато Си беше в Самарканд наскоро, лидерите на китайската комунистическа партия трябваше да отстранят Си от партийното командване на армията. След това последва домашен арест. Така върви слухът”.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!