Destiny

След 7 години: Марица вдига Купа пред пловдивските фенове!

За първи път след 2012 г. Марица ще вдигне Купа в Пловдив. На 17 и 18 април зала Колодрума ще е домакин на финалната четворка от турнира за Купата на България в женския волейбол.

С сряда от 17:30 часа е първия полуфинал между Левски и Берое. От 20:00 часа играят Марица и ЦСКА.

В четвъртък от 18:30 часа е финалът, в който се очаква Марица да триумфира с Купата пред пловдивска публика.

Цената на билета е 5 лева, като ученици и пенсионери ще влизат безплатно.

"Очакваме подкрепа от пловдивската публика. Печелихме купи в Стара Загора и София, сега очаквам петата купа да я спечелим в Пловдив", каза изпълнителният директор на Марица Борис Халачев.

"Благодаря на община Пловдив за подкрепата и ние сме горди, че сме лице на Пловдив. За нас ще е голяма чест да вдигнем купата пред пловдивска публика. Имаме леки проблеми със състава, но за края на сезона това е нормално", каза от своя страна треньорът на Марица Иван Петков.

"След добрия сезон, който направихме- спечелената титла и първата победа в Шампионска лига, сега е много важно да вдигнем Купата в Пловдив. За нас е много важно да приключим с купа този сезон", добави капитанката Нася Димитрова.

"За мен да вдигна Купа в Пловдив ще е един от най- емоционалните моменти. Когато играя и печеля пред пловдивска публика емоцията в мен е най- голяма", каза от своя страна либерото Жана Тодорова.

"Мотивирани сме напълно да спечелим купата на България. За нас друг вариант няма. Второ място не съществува. Очаква подкрепа от пловдивската публика", добави Симона Димитрова.

"Все още не е ясен формата, по който ще се играе Шампионската лига през новия сезон. Май месец ще стане ясно. Ако остане същия формат, то разполагаме с точки, които ни позволяват да играем директно в групите на ШЛ", допълни Халачев.

"Очакваме подкрепа от пловдивските фенове на волейбола. Веднага след като стане ясен формата на ШЛ, ще започнем разговори със състезателките за нови договори. От резултатите се вижда, че разполагаме с най- доброто в България, но тепърва ще мислим за новия сезон", каза президентът на клуба Илия Динков.

 

Banner 468 x 60 px