Destiny

Пловдив домакин на финалите на Шампионска лига за деца, идват Барселона, Андерлехт, Бешикташ ...

Представители на Руският футболен съюз се срещна с областния управител Здравко Димитров, за да обсъдят подробности около организирането на международния детски футболен турнир LUKOIL CUP – Шампионска лига за деца. В турнира участват отбори, съставени от футболисти родени през 2008 година.

Пловдив за първи път ще бъде домакин на шампионската лига за деца. Финалите на футболния турнир ще се проведат от 4 до 8 септември. Европейската столица на културата 2019 г. е избрана за решаващия етап, защото ще може да предложи на младите футболисти  и поредица от тържества и културни събития.

За да получат възможност за участие в турнира, младите руснаци ще се състезават в мащабен квалификационен турнир, който ще се проведе в Москва през август. В него ще вземат участие 20 отбора от  17 региона на Русия. Победителят ще получи правото да представлява Русия на международния финал в България. 

За купата на LUKOIL ще се състезават и детските отбори на  Барселона, ФК Интернационале, Андерлехт, Цървена Звезда, Стяуа, Бешикташ, както и победителите от квалификациите от Русия и България.

Областният управител обеща пълно съдействие за организацията на състезанието  и намиране на подходящ стадион за провеждане на проявата, както и за създаване на добри условия за настаняването на близо 200 деца, които ще пристигнат в Пловдив за да се борят за престижната шампионска купа.

Кирил Терешин връчи в знак на благодарност на областния управител прекрасен сувенир от името на Руският футболен съюз.

Banner 468 x 60 px