Destiny

Най- хубавото в момента в Ботев: Белия е свикнал и знае как да го направи

Ботев подписа вчера договор с Ферибори Доре, с което приключи зимната селекция.

За пореден път в транферен прозорец жълто- черните се разделиха с титулярни футболисти и привлякоха нови. Отбора напуснаха 4- ма основни играчи- Йордан Минев, Серкан Юсеин, Густаво Афонсо и голмайсторът Стивън Петков, както и Диого Кампос, който по- рядко влизаше в състава на Николай Киров.

Ботев привлече Атанас Зехиров, Лазар Марин, Еберт Кардосо, Антон Карачанаков и Ферибори Доре.

В началото на декември пък бе привлечен младият нападател Запро Динев.

Така Николай Киров отново трябва да гради отбор и да приобщава новите към стила на Ботев.

Хубавото е, че Белия е свикнал и знае как да го направи, както самият той казва "претръпнал съм на всичко".

Не е тайна, че положението в Ботев не е много розово. И въпреки, че рядко някой от клуба си позволява да коментира, публична тайна е, че често има забавяния на заплати и особено на премии.

Най- обидно за играчите обаче са нереалните обещания за точни дати и плащане на едни, а забавяне за други, което дразни и разцепва отбора. 

Така на Белия се налага да балансира и да парира недоволството на играчи и да се чуди кака да мотивира отбора (б.р. злополучният мач с Етър, след който играч се обърна към шеф  с думите "Ще искате обяснения, когато си платите).

И все пак през пролетта Белия може да има един дерт по- малко, след като шефовете се хвалят със спестени пари за мениджъри, траншове и заплати. По груби сметки, според хвалбите на ръководството,  излиза че напусналите играчи са взимали двойно повече от привлечените.

Освен това в клуба влязоха свежи пари от продажбата на Стивън и Серкан, с които се запълниха някои дупки.

Така би трябвало поне от финансово естество проблемите в Ботев да са по- малко. Все пак мъжкия тим е лицето на клуба, а много шефове станаха известни покрай името "Ботев".

 

Banner 468 x 60 px