Destiny

Отнемат точки на Левски заради холандец?

Левски трябва да преведе около 50 000 евро на бившия си футболист Дъстли Мюлдер светкавично, като срокът е до сряда вечер. Ако това не се случи, ФИФА ще отнеме 3 или 6 точки от актива на "сините" в първенството, твърди dir.bg.

Националът на Кюрасао игра в Левски в два периода (2010-2014 г.) и си поиска двете последни заплати (към 40 000 евро), след като си замина. Той 3 години си чакаше парите, преди да заведе дело във ФИФА. През януари 2017 г. камарата на дисциплинарната комисия на световната централа отсъди Левски да плати, но клубът обжалва пред Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана. През януари тази година обаче КАС потвърди решението на ФИФА и даде срок за превод на парите до 19 декември. С лихвите, както и допълнитетелни 3000 швейцарски франка такси, сумата за плащане от Левски към бившия му десен бранител едва надхвърля стотина хиляди лева.

Чрез БФС, ФИФА на два пъти припомня на клуба за крайния срок, след който идва санкцията с отнемането на точки. Да не говорим, че неизпълнението на решението ще е проблем през пролетта, когато "сините" ще кандидатсват и за лиценз за участие в европейските клубни турнири. Последното писмо е от 5 декември, две седмици преди изтичането на срока.

Banner 468 x 60 px