Destiny

Бербатов към феновете: „Срещите с вас са не по-малко вълнуващи и за мен, благодаря ви!“

Димитър Бербатов предизвика истинска еуфория сред малки и големи по време на представянето на автобиографията си „По моя начин“ в най-големите български градове. Няколко хиляди се стекоха и се редиха на дълги опашки, за да сбъднат мечтата си за лична среща със своя идол.

Започваща с едва овладявано вълнение, усмивки и ръкостискане, всяка от тях завършваше със снимка и персонално послание върху вдъхновяващата книга, както и с благодарности за подарената радост от играта и головете. Хиляди българи се докоснаха не просто до голямата звезда, играла в „Манчестър Юнайтед“, а до човека Димитър Бербатов. Задаваха му въпроси, споделяха свои истории, преживени „с него“, поздравяваха го за паметни голове, изразяваха възхищението си за поведението му през всички години и подкрепата, която най-ярката футболна звезда на България за XXI век оказва на талантливи деца чрез фондация „Димитър Бербатов“.

„Книгата ви е вдъхновяваща. Чете се на един дъх“ – това се чуваше най-често от изчелите вече автобиографията, когато сядаха до рекордьора по голове за България. Шампионът и голмайстор на Англия, точно в дните на турнето, бе обявен в родината на футбола сред 20-те най-велики нападатели в историята на английската Висша лига. Премиерата на „По моя начин“ бе на 10 ноември в София, когато емблематичният №9 раздава автографи върху автобиографията си цели 9 часа. Впечатлен от любовта на феновете си, голмайсторът реши да покаже уважението си към тези, които не са успели да дойдат в София, и предприе своеобразното национално турне по своя начин. То стартира от родния му Благоевград, откъдето започва и необикновената житейска история на Димитър с укротяването на опърничавата топка пред блока, до футболния Еверест и развяването на българското знаме над „Олд Трафорд“. В „столицата“ на „Манчестър Юнайтед“ в България - Велико Търново, бяха изкупени всички налични в града книги, до последното копие на „По моя начин“. В Русе стотици се стекоха и окупираха с часове цял етаж на местния мол, където ги чакаше тяхната любима звезда. Срещата във Варна бе повече от впечатляваща – краят на опашката не се виждаше въпреки студеното време - стотици варненци търпеливо чакаха до късно вечерта, за да имат своя миг на близост с идола си и послание върху своето копие от книгата. Фурорът продължи и в Бургас – голямата зала на Гранд хотел&СПА „Приморец“, свикнала на премиери, се оказа тясна за пристигналите за срещата с Бербатов. За да засвидетелства уважението си, там беше дошъл и бившият селекционер на националния отбор Димитър Димитров-Херо, при когото Бербатов дебютира като национал през 1999 г.

Огромен бе интересът към Димитър Бербатов и неговата автобиография и в Пловдив. И пред книжарница „Сиела“ в мол „Пловдив“ с часове се виеше безкрайна опашка. На нея дълго чака и продължаващия пътя си нагоре в световния тенис Димитър Кузманов, който е сред децата на фондация „Димитър Бербатов“. Мико се възползва от шанса, че е в родния си град за кратко, за да засвидетелства уважението си към Бербатов. Елеонора от 4Magic, цигуларката Екатерина Георгиева, математиците Евгени Кайряков и Петър Узунов от Пловдив, Ники Радев от Русе, Божидара Амуджиева от Ямбол и много други таланти на фондацията можеха да бъдат видени на всяка опашките в различните градове – дошли с родители или учители, за да засвидетелстват уважението си. С пристигането си за дългата среща с феновете в града под тепетата седемкратният футболист №1 на България получи и друго голямо изненадващо признание – сред първите, посрещнали го в Пловдив, бе легендарният Христо Бонев, чийто рекорд Димитър Бербатов подобри, за да стане голмайстор №1 за националния отбор на България за всички времена. „Знам, че за всеки от вас срещата с мен бе вълнуваща - усещах го в очите и в думите ви. Трябва да призная, че изживяването беше не по-малко вълнуващо и за мен. Благодаря ви за търпението и емоциите“ – сподели за феновете си Димитър.

На 17 декември Бербатов ще проведе отворена среща със студенти и почитатели в СУ „Св. Климент Охридски”. Тя ще е от 19 часа в аудитория 272 в Северното крило на университета и ще представлява своеобразна дискусия с желаещите да получат отговори на своите въпроси. След дискусията присъстващите отново ще имат възможност да получат автограф и лично послание от Димитър. Книгата се продава и в книжарницата в подлеза на университета. Първият тираж на „По моя начин“ бе изчерпан за две седмици, но веднага бе пуснат за печат втори, който дотогава ще е наличен по книжарниците в цялата страна.

Banner 468 x 60 px