Destiny

Мъжът, който едва не уби футболисти на Борусия (Д), може да лежи в затвора до края на дните си

sportal sportal

Прокуратурата поиска доживотна присъда за мъжа, който на 11 април 2017 г. взриви бомба, която за малко да убие футболисти и треньори на Борусия (Дортмунд). Тогава заложено край пътя взривно устройство гръмна при преминаването на рейса с тима на германския клуб, който отиваше за мач срещу Монако в Шампионската лига. Пътуващите в автобуса извадиха голям късмет, като единствен защитникът Марк Бартра получи наранявания на ръката. По-леко пострада патрулиращ полицай.

По-късно полицията задържа за атентата руско-германският гражданин Сергей В. Сега прокуратурата в съда в Дортмунд поиска той да лежи в затвора до края на дните си.

Присъдата ще бъде прочетена на 27 ноември. Въпросният Сергей В получи 28 обвинения в опит за убийство. Прокуратурата твърди, че той е заявил в деня на експлозията 15 хиляди акции на клуба на стойност 78 000 евро и целта му е била да натрупа пари от промяната в курса на ценните книжа заради очакваната нестабилност покрай инцидента. Той се опитал да заблуди разследването, като подхвърли писма, в които Ислямска държава поема отговорност за атентата. Впоследствие обаче беше разкрит заради съмнителното си поведение в ресторанта на същия хотела, откъдето наблюдавал последствията от действията си съвсем спокойно.

Banner 468 x 60 px