Destiny

Вики Радева шампионка вече и при жените

17 годишната Виктория Радева / ШК Локомотив 2000/ завоюва Републиканската титла за жени по шахмат за 2018 г. Талантливата пловдивчанка зае еднолично първо място със 5.5 т.,втора е Г.Антова/ Шах 21/ с 5 т., а трета остана Ел Раева/ Пристис/ с 4 ,5 . Първенството се проведе в китното селце Чавдар при много добри условия.

Вики демонстрира високата си класа и доказа,че е една от най-добрата български шахматистки. Тя завоюва титлата на 17 г. като така става една от най-младите шахматистки в България всред жените и най-младата пловдивчанка,завоювала 1-во място при жените.

 Ученичката от НТГ завърши с 4 победи и 3 ремита,като не допусна нито една загуба.Турнира се игра в 7 кръгова швейцарска система. Вики се включи в надпреварата веднага след Световното първенство в Гърция и въпреки липсата на почивка се мобилизира и зае напълно заслужено първо място при жените.

Сега до края на годината и остава наваксване с учебния материал, а в началото на следващата година тя ще започне подготовка и за предстоящите Световни и Европейски първенства за 2019 г.

Banner 468 x 60 px