Destiny

Президентът на Марица пред PlovdivNews.bg за основната цел, пречи ли някой на отбора и кой е направил най- големия жест

Президентът на Марица Христо Христов коментира в интервю за читателите на PlovdivNews.bg представянето на отбора и актуални теми свързани с клуба.

Марица направи отличен старт на сезона, а при победа в сряда над Левски Карлово ще оглави еднолично класирането в Югоизточна трета лига.

-Г-н Христов, Марица е единствения отбор в групата, който няма загуба от началото на сезона. Как се постига това?

-Първо Марица е единственият обор без загуба, а освен това издържа 700 минути без допуснат гол. Заслугата е изцяло на треньора Караматев, който в началото попадна по принуда, след като в последните три мача предния сезон водеше отбора, след което му се доверих и той имаше възможност да направи собствена селекция. Доволен съм от начина му на работа и резултатите са налице.

-В сряда при победа ставате едноличен лидер. Остава ли категорично целта Втора лига?

-Както всеки един мач и в сряда срещата е важна за нас. При победа се изкачваме на първото място. Това не ни е фикс идея. Да, целта е Б група, но тази цел не е моя, а на отбора. Аз подкрепям момчетата, заради тях останах. Имат огромното желание да се докажат и мисля, че мястото им е в професионалния футбол.

-Казахте заслугата е на треньора, подкрепяте момчетата, а Вас някой подкрепя ли Ви? Помагат ли Ви в издръжката на клуба?

-За момента никой не ми помага. Помощ съм получавал от мои приятели, които имат бизнес в Пловдив, на цената на една нормална реклама. За момента няма голям спонсор, който да се включи в проекта "Марица". 

-Ако отборът влезе в Б група, все пак някой ще се включи ли в издръжката?

-Ние бяхме в Б група, пак никой не ми помогна. Единствената помощ съм получавал от моите футболисти, които отделиха по една-две заплати и си оборудваха едно барче, което остава за клуба. Не съм очаквал от тях такъв жест.

-Пречи ли някой на Марица по пътя към Втора лига?

-Не мога да кажа, че някой ни пречи. Имал съм коментари за съдийството и назначенията. Въпреки, че много президенти отказват да коментират тези неща. Аз съм човек, който дава собствени пари, и затова мога да коментирам фактори, които променят даден мач.

Коментирах в началото, че имаше някои случайни назначения, но нашия отбор е достатъчно силен, за да се пребори с такива фактори.

-Кои са най- големите съперници в битката за Втора лига?

-За мен отбора с най- сериозна селекция, бюджет и най- сериозна структура е този на Нефтохимик. Не случайно те ни вкараха първия гол. Очаквам борбата да е с тях. Другите отбори Созопол и Загорец също не са за подценяване.

-6 момчета от юношите тренират с мъжете. Добра ли е вече връзката между мъжкия отбор и школата?

-Тук не сте прави. 6 момчета са постоянно в мъжкия тим и за първи път виждам сериозна съвместна работа на мъжкия тим и школата. В началото на сезона бяха повикани тези момчета и те са постоянно в мъжкия отбор. Постоянно се викат и други момчета, които също играят за мъжете.

-Можете ли да прогнозирате къде ще е Марица в края на сезона?

-Категорично ще бъдем на първо място в класирането. Това го желаят момчетата и аз съм зад тях.

Banner 468 x 60 px