Destiny

Волейболистите трябва да бият и в трите мача в София за топ 6 на световното

24 часа 24 часа

България изчерпи лимита си от загуби, ако иска да играе в топ 6 на световното първенство по волейбол, което се провежда у нас и в Италия. В последния си мач от I групова фаза нашите национали загубиха във Варна с 1:3 от актуалния първенец на планетата Полша. В морската ни столица волейболистите на селекционера Пламен Константинов не успяха да се справят и с Иран.

Така те завършиха 3-и в групата с 3 победи и 2 поражения.

“Две загуби е лимитът. Ако направиш трета, си аут от финалната шестица. Хубавото е, че от другите групи има само два отбора без загуба. Всички други са с една или с две. И това оставя шансове, но трябва да спечелим трите мача в София, за да се надяваме на влизане в топ 6”, обясни ситуацията Константинов.

Причината за нея е, че във II групова фаза на световното първенство отборите влизат с актива си от първата. В столичната зала “Арена Армеец” националите ще срещнат Иран, САЩ и Канада от петък до неделя от 20,40 ч. Преди мачовете лидер са янките с 13 т., следвани от персите с 11, а ние и Канада имаме по 9. Във втората фаза групите отново са 4, но с по 4 отбора. За топ 6 на мондиала се класират победителите и двата най-добре представили се втори отбора. България може да набере максимум 18 т.

Banner 468 x 60 px