Destiny

Само това не се беше случвало! Транссексуален съдия свири футболен мач

Първият света транссексуален съдия ще дебютира днес в женския футбол в Англия. 46-годишната Луси Кларк разказа за живота си пред „Дейли Мирър“. Това всъщност няма да е първият футболен мач като рефер за бившия Ник Кларк, който е ръководил 100 срещи от аматьорските, полуаматьорските и юношеските първенства на Острова.

Луси признава, че в продължение на 30 години е имало вътрешна борба преди да приеме факта, че не се чувства комфортно в тялото си и да предприеме смяна на пола си. Преди 18 години след една пиянска вечер Ник Кларк се разкрива пред съпругата си Аврил , с която имат три дъщери.

До момента много малко хора са знаели, че бившият Ник е сменил пола си. Дори наскоро близък семеен приятел дошъл за по чаша чай и Луси свалила перуката, облякла мъжки панталон и по-широка тениска, за да прикрие гърдите си и се превърнала отново в Ник Кларк.

„Пазих тайната през почти целия си живот. Сега е времето да бъда себе си. Очаквам обидни коментари по време на мачовете, но съм готова. Не искам да обвинявам клубовете за поведението на техните фенове“, обяви Луси, която продължава да работи като шофьор на такси.

„Подкрепяме Луси и всеки, който иска да бъде част от футбола с предпочитания от него пол. От 2014 година водим политика, с която насърчаваме клубовете да помагат на транссексуални да бъдат част от футбола“, обявиха от Футболната асоциация на Англия. Бившият Ник Кларк продължава да живее със съпругата си Аврил. Двамата споделят заедно гримовете си и ходят да си купуват дрехи заедно.блиц

Banner 468 x 60 px