Destiny

Великолепна Демирева със сребро в Берлин!

Мирела Демирева спечели сребърен медал в скока на височина на Европейското първенство по лека атлетика в Берлин. Демирева бе на косъм от това да остане извън отличията, но преодоля 200 см в последния трети опит и завърши втора в крайното класиране. За Мирела това е изравнено най-добро лично постижение в кариерата й.

Златото грабна най-силната състезателка в тази дисциплина в момента - Мария Ласицкене. Състезаващата се с неутрален статут рускиня също преодоля 2 метра, но го направи от втория опит и това й позволи да завърши пред българката в подреждането. Трета се нареди представителката на домакините от Германия Мари-Лорънс Юнгфлайиш със 196 см - изравнен личен рекорд за сезона.

Състезанието се разви по интересен начин, като Мирела пропусна първата височина от 182 см, а после скочи от първи опит 187. Последва успешен първи опит и на 191 см, но после нещата се усложниха за 28-годишната софиянка, предава Спортал. Тя скочи 194 см от втори опит и реши да пропусне следващите две височини (196 и 198) - доста рисковен, но оказал се в крайна сметка успешен ход. 

 

Banner 468 x 60 px