Destiny

Нови имена в разширения състав на волейболистките

Няколко нови имена са включени в разширения състав на женския национален отбор на България по волейбол. Селекционерът Иван Петков иска да изпробва млади и перспективни волейболистки и да им даде шанс да покажат своите възможности.

Сред повиканите за подготовка за предстоящото световно първенство в Япония (29 септември - 20 октомври) са две волейболистки, които играят на поста посрещач - състезателката на шампионките от Марица (Пловдив) Симона Димитрова и игралата през последния сезон в Левски Вангелия Рачковска. Другите две са волейболистките на "сините" - Деница Димитрова - център и Гергана Георгиева - разпределителка. "Имаме достатъчно време за подготовка преди световното първенство, за да мога да изпробвам по-голям брой млади състезателки.

Александра Миланова, която бе с нас отива на подготовка с националния отбор за девойки до 19 години за предстоящото Европейско първенство. Другата перспективна състезателка от най-младите - Александра Георгиева също ще бъде с тази селекция. като цяло имаме млади и перспективни момичета и искам да ги видя в реална тренировъчна обстановка", коментира за BGvolleyball.com селекционерът Иван Петков. Подготовката на жените ще бъде в столичната зала "Христо Ботев" до края на месеца. На 30 юли националките заминават за Панагюрище, където ще проведат двуседмичен лагер. Именно там българските момичета ще изиграят и първите си контроли преди Мондиала, като домакинстват на Белгия на 9 и 10 август. Мачовете ще бъдат в местната зала "Арена Асарел" и ще са официални контроли, като са отворени за фенове.

Banner 468 x 60 px