Destiny

В Лондон се избиха след загубата

В Лондон се избиха след загубата в. Монитор

Линейки обикаляха цяла нощ Лондон и оказваха медицинска помощ на пострадали след загубата с 1:2 след продължения от Хърватия на полуфинала на Мондиал 2018. Службата за спешна помощ е получила по 300 обаждания на час, пише „Ивнинг Стандард“.

Доста фенове пострадаха по улиците на английската столица. Съобщава се за паднали от пилоните на осветлението, от светофари и автобусни спирки. Стотици разочаровани фенове блокираха улици. Един е арестуван заради буйно и неприлично поведение.

Именно към феновете се обърна и селекционерът на Англия Гарет Саутгейт, който се извини за поражението. Той обаче подчерта, че запалянковците трябва да са горди с представянето на тима на световното. „Съжалявам за футболистите и за феновете, сподели спецът. - Всички са разочаровани, но няма от какво да се срамуваме. Играчите бяха подложени на сериозно напрежение и това им се отрази. Аз обаче съм горд с този отбор, цялата страна също трябва да се гордее. Убеден съм, че пред този отбор има чудесно бъдеще“, сподели Саутгейт, който след мача получи поздравления от премиера на Англия Тереза Мей за достойното представяне на националния отбор.

Banner 468 x 60 px