Destiny

Вместо на Ботев и Локо, Ефбет може да стане спонсор на Реал (Мадрид)

Българската онлайн букмейкърска къща - "Ефбет", обмисля възможността да стане спонсор на Реал (Мадрид). Причината, която е накарала хората от компанията да се обърнат към световния колос, е необмислените действия за рестрикция на рекламата на хазартните компании в България.

От “Ефбет” са направили внимателен разчет точно колко средства инвестират в спорта в България. От фирмата са стигнали до заключението, че парите, които наливат в целия роден спорт, ще са достатъчни, за да сложат логото си на фланелките на Реал (Мадрид). По този начин дейността им ще добие още по-широка популярност. Ефбет е спонсор на пловдивските Ботев и Локомотив, както и на още много отбори.

Лошото е, че с необмислени действия от страна на част от държавниците българска компания насила се принуждава да инвестира извън границите на нашата родина, вместо да се направи всичко възможно парите да не изтичат и да се подпомага развитието на нашите спортисти. Излиза, че, за да стигне до своите потребители българска компания ще прави Реал още по-богат, нали нашият футбол е на високо ниво. От маркетингов ход за "Ефбет" може би ще е добре да сложи логото си на фланелките на европейски гранд, но не и за българския спорт.

Това ще означава, че фирмата, която налива милиони годишно, и подпомага редица наши елитни спортисти, ще се насочи към чуждестранни клубове. Има сериозна опасност компанията да спре изцяло инвестициите си в България и да се обърне към Испания. Не бива да се допуска, тъй като ще изпуснем с лека ръка един от най-големите инвеститори в родния спорт. "Ефбет" започва да се застрахова. Вече се водят разговори с Реал в тази посока, но операторите са предприели и още един ход при положение че не се стигне до разбирателство със световния гранд.

Водят се проучвания и относно възможността да се рекламира във Висшата лига на Англия. "Ефбет" се развива с бързи темпове в Европа и поради тази причина иска още по-сериозна европейска легитимация. Ако се стигне до разбирателство, няма да е прецедент логото на букмейкърска къща да грее на екипите на Реал (Мадрид). През 2007 година BWIN сключи договор с Реал за спонсорство. Може само да се надяваме да не се стига до подобен вариант, а и останалите компании в сферата на хазарта да не решат да последват примера на "Ефбет", тъй като спортът в България не го чака нищо добро.

Banner 468 x 60 px