Destiny

Стоичков: Спрете убийството на спорта!

novsport novsport

Футболната легенда Христо Стоичков се обяви срещу предложените законодателни промени, чията цел е рестрикции в рекламата на хазарта.

Камата призна, че е получил обаждания от родни видни спортни личности, които притеснени коментирали удара срещу родния спорт.

"Как е в САЩ? В Испания? Там популярните развлекателни игри и онлайн залаганията дават много силна подкрепа на спорта. В България се връщаме към лошите практики - да се разваля нещо, което работи добре заради нечии политически и даже по-лошо – лични интереси. Откакто лотариите започнаха да помагат на спорта, не само клубовете, но и националните отбори започнаха да дишат по-спокойно", коментира Камата от Маями. Той допълни, че и ТВ зрителите ще пострадат, защото когато няма спонсори, родните медии няма да могат да си осигурят скъпите права за излъчване на големите състезания. "Българските спортисти са сред най-добрите ни посланици по света и който иска да им пречи, ще си носи греха завинаги. Искам да спре убийството на българския спорт. Аз съм част от него и няма да позволя на някой си да му пречи да се развива", допълни Камата.

Banner 468 x 60 px