Destiny

Нов шеф на съдиите за старта на плейофите в Първа лига

Съдийската комисия към Българския футболен съюз ще бъде без ръководител до началото на плейофната фаза в Първа лига. Това стана ясно след първото заседание на новия Изпълком.

Преди седмица Петър Петров подаде оставка, а тя бе приета от президента Борислав Михайлов. Според последния все още няма кандидат за поста.

“Не е необходимо да бързаме. Сега има им пауза за национални отбор. Необходимо е повече време и не сме коментирали имена на днешната среща. Трябва да е сериозен човек, авторитетен и да си разбира от работата. Основната тежест ще падне върху мен, защото аз трябва да го предложа. Членовете на изпълкома не могат да гласуват, защото там има президенти на клубове и се получава конфликт на интереси. Откакто съм президент нито един съдия не ми се е обадил, че е бил натискан. Съдията е човек и може да сбърка, дори повече от веднъж. В България се насажда мнението, че винаги е нарочно. Все пак основната вина си остава в съдиите, когато правят грешки. Те имат подкрепата на Изпълкома”, каза президентът на БФС, предава bTV

Нарядите за мачовете в Първа и Втора лига в момента се определят от тричленна комисия. Плейофите в родния шампионат стартират в края на месеца.

Междувременно президентът на БФС - Борислав Михайлов, потвърди намерението си да потърси помощ от държавата за справяне с натиска над съдиите.

„Премиерът е запознат със ситуацията, но си има доста държавни дела. Така или иначе ще инициираме среща между него и президенти на клубове. Ще търся подкрепата на държавата, защото ние не можем да се справим с натиска. Ние не сме разследващ орган. Когато съдиите имат някакъв натиск, те трябва да сезират съответните органи.”, заяви Михайлов.

Banner 468 x 60 px