Destiny

Марица гони поредна Купа в Стара Загора

Стара Загора бе определен за домакин на турнира за Купата на България при жените. Надпреварата ще се проведе от 20 до 23 декември в старозагорската зала зала „Иван Вазов“.

Право на участие имат отборите, заели местата от първо до шесто след приключване на първия полусезон на НВЛ-жени 2017/2018. Така в борбата за Купата се впускат Марица (Пловдив), ЦСКА, Левски, Берое (Стара Загора), Раковски (Димитровград) и Славия. Единственият отбор, който остава извън състезанието е Казанлък Волей.

За определяне на формата на турнира се използва крайното класиране след изиграване на първия полусезон на шампионата. Регламентът предвижда първите два от класирането, съответно Марица и ЦСКА да играят директно на полуфинали. Останалите четири тима се разпределят на двойки на принципа на „спиралата“.

Така в първия ден са предвидени два двубоя. Волейболистките на Берое се изправят срещу Раковски, а представителките на Левски срещу Славия. На 22 декември са насрочени полуфиналите. В първия Марица посреща победителя от двубоя Берое - Раковски, а ЦСКА ще спори за място на финала с победителя от двойката Левски - Славия.

Финалът е предвиден за 23 декември. Победителят от турнира добива право на участие в третия по сила европейски турнир CEV Challenge Cup. В случай, че спечелилият отбор е и шампион на България (който участва в CEV 2019 Champions League), то тогава мястото му заема класиралият се на 2-ро място от турнир Купа България 2018.

Програма на турнира:

21 декември

17:00 ч: Берое (Стара Загора) - Раковски (Димитровград)

19:30 ч: Левски - Славия

22 декември

17:00 ч: Полуфинал 1, Марица - победител Берое/Раковски

19:30 ч: Полуфинал 2, ЦСКА - победител Левски/Славия

23 декември 15:00 ч: Финал

Banner 468 x 60 px