Destiny

Президентът на футболната "Марица" пред PlovdivNews за селекцията, кога отборът ще се завърне в Кършияка и на кого благодари

Футболнта "Марица" се завърна през този сезон в професионалния футбол. Кършаклии започнаха колебливо, но постепенно показаха характер и завършиха силно есенния дял на първенството.

Разбира се за всичко е нужно и финансиране, а човекът, който обезпечава съществуването на отбора е Христо Христов.

Президентът на "Марица" се съгласи да коментира за читателите на PlovdivNews своето мнение за представянето на отбора, подготовката, селекцията и целите.  

-Г-н Христов, започнахте първенството трудно, но пък завършихте по отличен начин с 5 мача без загуба и 9 точки. Каква е вашата оценка?

-Преди да отговоря на Вашия въпрос съм длъжен да благодаря на футболен клуб "Ботев", на ръководството и на всички служители на базата за перфектната организация и отличното посрещане на нашия отбор по време на целия полусезон. Благодарение на тази помощ ние успяхме да изиграем перфектни мачове, на перфектен терен и това е една от причините за доброто представяне на нашия отбор. Още веднъж благодаря на футболрн клуб "Ботев".

Относно представянето през есенния полусезон- Професионален футболен клуб "Марица" под мое ръководство, аз и треньорът сме за първи път в професионалния футбол, влезнахме неподготвени. Аз и много от момчетата, имахме тежка програма и не бяхме запознати реално с това, което ни очаква. Като цяло съм изключително доволен, дори съм възхитен от това, което показа отбора на Марица. Намираме се в момента на 10- то място с 22 точки, много добра позиция за атакуване на челните места.

-Треньорът подаде оставка през септември, която не я приехте. Сега можем ли да кажем категорично, че Стоян Димитров ще води отбора и през пролетта?

-Първо, след като подаде оставка, имахме сериозен разговор с него. След това влезнахме в съблекалнята заедно и аз говорих с всички откровено и им зададох въпроса "Какво смятаме да правим от тук нататък? Готови ли са заедно да продължим напред?". Отговорът беше категоричен. От там реално как стои въпроса- треньорът е избрал тези футболисти и аз му поставих задачата, както се казва "да си оправи кашата". От там, както виждате променихме някои неща, и отборът заигра по съвсем друг начин. В момента мога да кажа, че сме един страхотен колектив и аз заставам изцяло зад момчетата, те стоят изцяло зад треньора. Подкрепям изцяло целия щаб. И да отговоря конкретни- оценявам много добре треньора Стоян Димитров и целия треньорски щаб и аз държа да работя с тях и занапред.

-Сега е периодът, в който се работи по зимната селекция.  Ще има ли нови играчи и съответно освободени от отбора?

-Днес имахме среща с треньора по този въпрос. Отборът провежда едноседмични тренировки след края на полусезона. След края на тази седмица треньорът ще има визия дали ще има освободени футболисти. По моя преценка това ще бъдат само един- двама, защото съм доволен от момчетата. Заедно сме тръгнали от "В" група и те заслужават да довършат този сезон. За нови попълнения сме говорили- да, ще имаме нужда, но не повече от 3-ма. Предпочитаме опитни състезатели, които да дадат самочувствие за втория полусезон.

-Готов ли е планът за зимната подготовка? Кога се събира отбора?

-Засега планът е на 8-ми януари отборът да се събере на стадион "Марица". Да започне тренировки в града- дали на стадиона или на друго място, според метерологичната обстановка. Планираме лагер в рамките на 7-10 дни. В момента селекционерът разпитва и събира оферти. Лагерът ще бъде в България- Хисар, Сандански, Смолян.... Там, където преценим, че е възможно да се направи добра подготовка и да има възможност за контролни срещи.

-Можем ли да кажем със сигурност, че "Марица" ще приеме Монтана в първия кръг от пролетния дял у дома, на стадиона в Кършияка?

-Ще направим всички възможно и заявявам категорично, че отборът на Марица ще играе мача с Монтана на стадион Марица. До момента минаха двете комисии от БФС и общината. От Футболния съюз всички условия са изпълнени и  няма забележки. От страна на общината- остава единствено грешно изпълнен проект във връзка с противопожарен хидрант, който ще бъде отстранен от нас в рамките на една- две седмици и при новата комисия смятам, че няма да има проблем с лицензирането.

-Вие сте мажоритарен собственик и президент на клуба. Получавате ли от някого помощ в издръжката на "Марица"?

-Аз мажоритарно осигурявам най- големия дял, да не кажа почти 90% от финансирането на отбора. За момента искам да благодаря на хората около мен, приятели и познати с фирми, които ми помагат чрез реклама. Благодарен съм за това, защото това за мен е помощ.

Искам да благодаря и на кмета на "Северен" инж. Ральо Ралев, който също помага с каквото може. Надявам се за в бъдеще да намеря повече съмишленици относно идеята "Марица".

-Г-н Христов, къде ще видим "Марица" в края на май?

-Определено в първите 10.

Banner 468 x 60 px