Мъжкият национален отбор на България ще има шанс да се бори за участие на Олимпийските игри в Париж догодина. Бордът на ФИБА обяви, че няма да допусне Русия до участие в турнирите, в които ще участват общо 40 тима.

Мерките са част от продължаващите санкции заради войната в Украйна. Така България получи мястото като един от отборите с добър ранкинг на ФИБА.

Участие в началната фаза на битките за място в турнира във френската столица сосвен България, получиха още още Мали, Чили, Куба, Вирджински острови, Китайско Тайпе, Индонезия, Корея, Сирия, Северна Македония, Полша и Португалия.

banner

За предквалификациите за Олимпийските игри се класираха вече Камерун, Конго, Гвинея, Нигерия, Сенегал, Тунис и Уганда от Африка, Аржентина, Бахамите, Колумбия, Панама, Уругвай, Бахрейн, Индия, Казахстан, Саудитска Арабия от Азия и Америка. От Европа участници ще са Белгия, Босна и Херцеговина, Хърватия, Чехия, Естония, Унгария, Израел, Нидерландия, Швеция, Турция и Украйна.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!