Техническият директор на БФС Георги Иванов единствен от националния отбор коментира тежката загуба с 0:3 от Унгария при завръщането на “трикольорите” от Будапеща.

“Чисто теоретично още имаме шансове. Има отбори, особено Унгария, която превъзхождат с едно ниво нашия тим”, започна Гонзо.

Попитан за дали България ще обиграва отбор за следващите квалификации, той отсече: “Борим се да станем първи!”.

banner

“Гледаме реално. Тези млади футболисти, движението при тях е по-голямо. Това не е Унгария отпреди 15 г. Техните футболисти играят в силни отбори, беше трудно за нашата защита. А и ни липсваха Антон Недялков, Петко Христов, Илиян Стефанов и Доминик Янков”, обясни Гонзо.

“Целта е да изградим отбор. Сега сигурно много хора ще критикуват, но след 2 години ще имаме отбор, с който всички ще се гордеят”, подчерта директорът в БФС.

“Не съм видял някой да е успял в живота, без да рискува, така че някой трябва да направи крачката. Трябва да изминем този път, за да може българският футбол да има бъдеще. Трябва и много неща да се променят, президентите на клубовете да погледнат нa общото благо на България, защото все по-малко български футболисти играят в отборите. Това са неща, които влияят. Ние нямаме като Бразилия 20 милиона футболисти, а имаме определен брой, и то не на нужното ниво”, коментира още Гонзо.

“Смятате ли, че Кръстаич може да вдигне за три дни скоростта на играчите. В българското първенство се играе бавен футбол”, смята бившият голмайстор.

“За да си на ниво срещу Унгария, трябва да имаш скорост, да си експлозивен. Това се развива в клубовете”, добави Георги Иванов.

“Коко Илиев показа добри игри, на 18 г. е момчето. Доста млади футболисти получиха шанс да дебютират за мъжкия национален отбор. В юношеския футбол направихме доста промени”, коментира той.

“Какво значи да понесем отговорност? Всички носим отговорност. Малко ли ви е, че критикувате всичко живо, което се докосва до националния отбор? Предишните 3-4 мача – тогава бяхме приключили участието си в Лигата на нациите. А когато се играе под напрежение, е различно. Разликата между средния и големия футболист е в психиката. Tези момчета са на 18-19 години. Смятате ли, че се чувстват добре. Нека да ги оставим на спокойствие. Ако искате – критикувайте мен, и без това го правите 30 години. След 2 години България ще е различна и на друго ниво. Някой път загубата е по-добра от победата”, каза още Георги Иванов.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!